VERSNELLINGSBAKKEN

Onderhoud aan uw versnellingsbak

Voor een goede werking een automatische transmissie is niet alleen kwaliteit van de olie belangrijk maar ook de druk hiervan. In de loop der jaren raakt de olie vervuild en gaan de eigenschappen verloren waardoor de auto anders kan gaan schakelen. Het is daarom belangrijk de olie regelmatig te controleren en indien noodzakelijk te vernieuwen. 

Een automatische versnellingsbak heeft een aantal voordelen ten opzichte van een handgeschakelde versnellingsbak. Het grootste voordeel is dat een automaat schakelt in trappen ten opzichte van versnellingen voor een handgeschakelde versnellingsbak. In de beginjaren was een automaat voorzien van 3 trappen maar dit kan tegenwoordig al oplopen tot 9 trappen. Het schakelen gebeurt door het vastzetten en lossen van koppelingen welke in verbinding staan met verschillende assen van het tanwielstelstel. Hierdoor kan een auto zeer zuinig rijden.

Zoals al eerder genoemd is de kwaliteit olie en druk van een automatische versnellingsbak erg belangrijk. De oliedruk bepaald dat er automatisch wordt geschakeld naar de juiste versnelling. Voorheen werd er zelden olie vervangen voor een automatische transmissie en werd er door de fabrikanten aangegeven dat er olie in de versnellingsbakken zaten die even lang mee moest gaan als de levensduur van een auto. 

Door ervaring van de afgelopen jaren is er toch gebleken dat de olie op termijn zijn eigenschappen verliest en teveel vervuild raakt als deze niet ververst wordt. Door het aantal trappen binnen een automaat te vergroten wordt hiermee het schakelen steeds fijner en soepeler. Ook de technieken die hiervoor worden gebruikt worden steeds complexer en ingewikkelder. 

Het is dus mogelijk dat een versnellingsbak na verloop van tijd problemen krijgt of stuk gaat. Dit kan allerlei oorzaken hebben. Een versnellingsbak kan gaan rammelen, ratelen of harde bijgeluiden gaan maken. Het komt regelmatig voor dat afstandsringen en tandwielen afslijten, maar ook tekort aan olie is vaak een grote boosdoener. Heeft u een van bovenstaande problemen neem dan contact met ons op of laat uw versnellingsbak nakijken in onze vestiging. 

Bij het verversen van uw versnellingsbakolie wordt ongeveer 65% van de complete olie vervangen en blijft er dus oude olie achter in verschillende componenten van uw automaat. Door uw versnellingsbak te laten spoelen wordt tot 95% van oude olie vervangen. Oldenburg bakrevisie geeft duidelijk de voorkeur aan spoelen boven vervangen. Indien mogelijk wordt bij het spoelen ook de oliefilter vervangen. 

Bij een defect in de automatische transmissie is het verversen of spoelen geen blijvende oplossing. Soms is er wel een tijdelijke verbetering, maar door de werking van de olie kan er ook een verslechtering optreden bij overmatige slijtage in de versnellingsbak. In het geval van een verslechtering kunnen wij een revisie aanbieden of een deelreparatie en worden de kosten voor het spoelen verrekend. Na de revisie of deelreparatie krijgt u garantie op de uitgevoerde werkzaamheden. 

Bij het regelmatig controleren, verversen of spoelen loopt u automatische transmissie minder risico op defecten!

 

Heeft u een vraag of wilt u een afspraak maken?

0611193155

info@oldenburgbakrevisie.nl

Waarom Oldenburg bakrevisie?

  • Gratis diagnose
  • Haal- en brengservice
  • Vernieuwen alle type versnellingsbakken
  • Leenauto
  • Overig onderhoud
  • Direct contact met de ANWB en Route Mobiel